Луксозни мебели с марки "Ekornes" и "Stressless"
СБС Скандинавия ООД - Оторизиран представител за България
+359 897 933553 / +359 888 614636

Технологията Stressless

Най-добрите мебели в света!

Не пропускайте възможността да придобиете истинско кресло за отдих, способно да реагира на всяко движение на Вашето тяло!

Уникални патентовани характеристики!

Обадете ние се, за да се убедите сами в уникалността на предлаганите от нас столове и кресла за релакс.

Система за плъзгане Glide

Характерното колело с логото Stressless - Вашият ключ към комфорта! Достатъчно е да го настроите само веднъж според особеностите на Вашето тяло и от този момент нататък то ще се адаптира автоматично спрямо положението на Вашето тяло.

Благодарение на системата за плъзгане, Вашето кресло или стол за релакс Stressless реагира бързо и леко на всяко движение на Вашето тяло и намира оптималното положение!

Система Plus

Система Plus автоматично осигурява правилната опора на Вашата глава, шия и кръст, независимо от положението на Вашето тяло. Подглавника се настройва автоматично, а Вие можете да четете, да гледате теливизия или дори да се наклоните назад. А ако решите да подремнете, достатъчно е да притеглите леко към себе си подглавника и креслото Stressless ще заеме положение за сън.

Подвижна табуретка - комфорт в движението

Още един ярък пример за базовата концепция на мебелите Stressless - подвижна табуретка с вградена система за плъзгане. Когато се накланяте напред или назад в креслото, Вашите крака автоматично също се преместват леко. В съответствие с особеностите на строежа на нашето тяло, е необходимо да позволим на нашите крака да се отпуснат - съвсем не много, но толкова, че да можете да почувствате съществена разлика. По тази причина новата конструкция на подвижните табуретки Stressless за крака е снабдена със система за плъзгане. Резултатът е поразителен! оказва се, че подвижната табуретка Stressless за крака прави най-удобното кресло в света още по-удобно.

Движение на 360 градуса

Възможността да се движите свободно е важна съставна част на комфорта, тъй като тялото не може дълго да остава в едно и също положение. Дървената конструкция в основата на креслата Stressless Ви позволява свободно да се движите на 360 градуса, оставайки в седнало положение и напълно отпуснати, правейки само тези движения, които благоприятстват Вашия отдих. Характерната двуопорна основа Stressless превръща нашите кресла в най-устойчивите от всички въртящи се кресла с регулируема облегалка, което несъмнено повишава нивото на Вашия комфорт. Тази конструкция е патентована и затова може да бъде видяна единствено в продукцията Stressless.

От всеки модел различни размери

За нас е от особена важност да получите максимално удоволствие от току що придобитото кресло Stressless. Поради това ги произвеждаме в няколко размера, така че да можете да изберете най-подходящия за Вас. Повечето модели се произвеждат в три размера, а някои - в два. Нашият опит подсказва, че семейните двойки, купуващи по едно кресло за всеки член от семейството, често се нуждаят от два различни размера. Затова ние искусно променяме необходимите пропорции. Вие едва ли ще забележите разликата, но Вашето тяло ще я оцени с благодарност.

Кресла и дивани Stressless, изработени в един стил

Не е тайна, че много от хората предпочитат да обзаведат своите стаи с мебели в един стил. Поради това ние предлагаме столове на релакс и мека мебел Stressless с подобен дизайн, кожа и дървени компоненти.

Дивани Stressless с висока и ниска облегалка

Всички дивани Stressless притежават индивидуално регулиране на седежа, независимо от височината на облегалката, която реагира на всяко Ваше движение точно така, както и креслата Stressless. Сядайки на диван Stressless Вие несъмнено ще си зададете въпроса: "Защо до сега не съм си купил такъв диван?"

Кожа и дърво

За всички модели от мебелите Stressless предлагаме богат избор от кожи в широк цветови диапазон. Дървения материал се изработва от европейски бук, който позволява да бъде оцветен в различни гами. За по-подробна информация се свържете с нас и ни ще ви покажем всички възможни комбинации, като Ви помогнем да изберете най-добрата за Вас!

Конструкцията Stressless

Открийте тайната на комфорта Stressless:

1. Меките възглавници от полиуретан правят Вашето кресло особено удобно.

2. За да може Вашия престой на мебелите Stressless да бъде по-продължителен, удобен и точно съответстващ на контурите на Вашето тяло, пяната се нанася на специално съобразено за тази цел място.

3. С помощта на изключително мекото полиестерно влакно се моделира елегантния контур на креслото.

4. Качествен пружинен механизъм, който осигурява дълготрайна поддръжка.

5. Патентованата система Plus автоматично осигурява правилната опора за Вашата шия и кръст. Дадената система се явява двустранна, което гарантира максимална стабилност и дълъг период на експлоатация.

6. За обличане на предния и задния панел на креслата Stressless се използва само естествена висококачествена кожа.

7. Патентованата система за плъзгане Stressless се настройва автоматично под тежестта на Вашето тяло. Не е необходимо да натискате копчета или други механизми.

8. Проектираната по особен начин основа на мебелите Stressless не е просто елегантен елемент, а гаранция за стабилност и устойчивост във времето.

9. Благодарение на скритото в основата колело Вие можете без да ставате, лесно да се завъртите на 360 градуса.

10 години гаранция на вътрешния механизъм

Предоставената от завода гаранция на вътрешния механизъм Stressless е 10 години от деня на покупката. Тя се разпространява върху системата Plus и вътрешния метален корпус, включвайки пружинния блок и системата за плъзгане. Гаранцията не се отнася за повреди по кожата или дървените модули, а така също и при нанесена повреда в резултат от неправилната експлоатация на мебелите, несъобразена с указанията на производителя. Гаранцията не важи и в резултат на повреда, причинена в резултат от ремонт от неоторизирани от компанията-производител специалисти.


Свобода на движението

Историята на марката Stressless започва с представянето на първото кресло Stressless през 1971 година. Тогава за първи път в света се появява възможността да придобиете истинско кресло за отдих, способно да реагира на всяко движение на тялото.

От този момент Stressless се оказват най-добрия избор от предлаганите на световните изложения кресла за релаксация.

Ekornes не престава да работи за подобряване на луксозните мебели с марката Stressless. Всяка нова идея или технологична разработка намират своето въплъщение в изработваните модели кресла и дивани Stressless.

Мебелите Stressless притежават редица уникални патентовани характеристики, които няма да срещнете никъде другаде!

Реагират на промяната в положението на Вашето тяло!Мобилно приложение

Нашето мобилно приложение Ви предоставя уникалната възможност да видите как ще изглеждат избраните от Вас мебели във Вашата стая преди да ги купите. Снимате помещението и проектирате своята мебел.На кратко за Ekornes

Ekornes е най-големият производител на мебели в Скандинавия. Притежава едни от най-известните търговски марки, като Ekornes, Stressless и Svane. Бизнес концепцията на компанията е да предлага привлекателни модели както по цена, така и по дизайн, гарантиращи максимален комфорт и функционалност. Предлага уникални характеристики и патентовани технологии.

От този момент Stressless се оказват най-добрия избор от предлаганите на световните изложения кресла за релаксация.

Реагират на промяната в положението на Вашето тяло!